Hvem er FDF Odense 10 Dalum-Hjallese

Vi er en kreds under Landsforbundet FDF Frivilligt Drenge- og Pige Forbund, på ca. 55 medlemmer, heraf ca.15 frivillige ledere.

Hver klasse holder møde en gang om ugen, hvor vi laver forskellige aktiviteter for børn og unge. Det kan være alt fra "spejder-aktiviteter" til lagkageløb.

Vi tager også på weekendture. Både klasseture, kredsweekend og selvfølgelig på sommerlejr, i en hel uge, hvor vi laver alt, som hører sig til en rigtig sommerlejr.

Dette kan kun lade sig gøre ved hjælp af den store forældreopbakning og en stor arbejdsindsats fra lederne og bestyrelsen i kredsen. Alt arbejdet i FDF er baseret på frivillig arbejdskraft.

Kredsens historie i korte træk

Kredsen blev oprettet i 1946 med 36 drenge og 7 førere. Vi var oprindeligt medlem af Odense 2, men man blev enige om at starte en kreds op, som lå i børnenes bopælsområde.

Kredsens medlemmer blev samlet første gang den 13. januar 1946. Programmet for dagen bød på gudstjeneste og stiftelsesfest om aftenen. Kredsens fane blev indviet og aftenens festtaler var Ludvig Valentiner (FDFs daværende formand og medstifter af FDF).

I 1978 blev kredsen åbnet for piger.

Kredshuset har Odense Kommune stillet til rådighed siden 1982. Indtil da holdt man møderne på Dalumskolen og Tingløkkeskolen.